علی بابا از اولین چیپ هوش مصنوعی رونمایی کرد؛ کاهش ۹۰ درصدی زمان پردازش دادهها
علی بابا از اولین چیپ هوش مصنوعی رونمایی کرد؛ کاهش ۹۰ درصدی زمان پردازش دادهها
گروه علی بابا از اولین چیپ استنتاجی مبتنی بر هوش مصنوعی خود به نام «Hanguang 800» رونمایی کرد. این شرکت می گوید این چیپ با مصرف انرژی بهینه عملیات مالتی تسکینگ و یادگیری ماشینی را بهبود می بخشد.
خبرهای معرفی چیپ مذکور از شهریور ماه سال ۹۷ به گوش می رسید تا اینکه علی بابا از آن امروز در همایش فضای ابری این شرکت به نام Apsara Computing Conference در شهر هانگژو چین رونمایی کرد.
چیپ Hanguang 800 توسط بخش T-Head شرکت علی بابا ساخته شده که پروژه های توسعه تراشه های ابری و رایانش لبه ای (edge computing) را در آکادمی این شرکت به نام Alibaba DAMO رهبری می کند. از این چیپ در حال حاضر در فروشگاه های اینترنتی این کمپانی برای بهبود جستجوها و ارائه پیشنهادات بهتر به مشتریان استفاده می شود.
«Jeff Zhang»، مدیر ارشد فناوری گروه علیبابا توسعه چیپ Hanguang 800 را گامی بزرگ در توسعه فناوری های نسل بعد و بهبود توانایی های پردازش کامپیوتری دانست و آن را ابزاری برای گسترش کسب و کار ارزیابی کرد.
سرعت عملیات
علی بابا می گوید یکی از پلتفرم های تجاری این شرکت به نام Taobao در حالت معمول برای دسته بندی عکس های حدود یک میلیون محصول و نمایش دادن آنها در پیشنهادات شخصی سازی شده معمولاً یک ساعت زمان می خواهد. ولی به کمک چیپ Hanguang 800 این عملیات در تنها ۵ دقیقه انجام می شود.
شرکت علیبابا علاوه بر موارد فوق از چیپ مذکور در بخش های دیگر کسب کار خود از جمله ترجمه اتوماتیک در فروشگاه های اینترنتی، تبلیغات و همچنین بهبود قسمت پشتیبانی نیز استفاده می کند.
گفته می شود این چیپ در بحبوهه جنگ تجاری آمریکا با چین و سخت تر شدن مراوده با شرکت های آمریکایی، به علی بابا کمک خواهد کرد تا علاوه بر کاهش وابستگی خود به این کشور به بازارهای بین المللی نیز ورود کند. این شرکت در چین پیشرو بوده ولی خارج از مرزهای این کشور پشت سر شرکت های آمازون، مایکروسافت و گوگل حرکت می کند.
علی بابا اوایل مرداد ماه ۹۸ قوی ترین پردازنده جهان با معماری RISC-V را معرفی کرده بود.
منبع:www.digiato.com