گوگل متهم شد:اکثر تماسهای گرفته شده توسط هوش مصنوعی گوگل دوپلکس توسط افراد واقعی انجام میشود
دوپلکسگوگل متهم شد:اکثر تماسهای گرفته شده توسط هوش مصنوعی گوگل دوپلکس توسط افراد واقعی انجام میشود
بدون شک هوش مصنوعی گوگل دوپلکس از شگفتیهای دنیای فناوری در سالهای اخیر به شمار میرود که برای اولین بار توسط گوگل در کنفرانس I/O 2018 معرفی شد، حال به تازگی گوگل اعلام کرده است که بخشی کوچکی از مکالمات انجام شده توسط گوگل دوپلکس توسط انسانهای واقعی انجام میشود و هوش مصنوعی در آن دخالتی ندارد.
ادعای گوگل
گوگل در کنفرانس I/O سال ۲۰۱۸ نشان داد که هوش مصنوعی دوپلکس میتواند با رستورانها و سایر مکانهای مورد نظر تماس بگیرد و کارهای رزرواسیون را برای کاربران انجام دهد. حال مدتی است که این سرویس پیشرفته شرکت گوگل در کشور آمریکا فعال شده و شروع به کار کرده است، در همین راستا گوگل در مصاحبهای نیویورک تایمز اعلام کرده است که بر خلاف انتظار کاربران تمام تماسهای گوگل دوپلکس توسط هوش مصنوعی انجام نمیشود و نزدیک به ۲۵ درصد آنها توسط اشخاص عادی پاسخ داده میشود؛ همچنین به گفته گوگل فقط ۱۵ درصد از تماسهای گرفته شده نیاز به مداخله انسانی دارند.
عملکرد دوپلکس در آزمایشات
اما گزارشهای نیویورک تایمز خلاف ادعای گوگل را ثابت میکند و بر اساس آزمایشهای انجام شده توسط این روزنامه، از هر چهار تماس گرفته شده توسط گوگل دوپلکس سه تماس آن به مداخله انسانی ختم میشود و این هوش مصنوعی هنوز آمادگی کامل برای انجام مکالمات به شکل مستقل را ندارد. البته این موضوع چندان عجیب به نظر نمیرسد، زیرا این فناوری پیشرفته مراحل ابتدایی تکامل خود را طی میکند و بدون شک تکامل آن کمی زمان بر خواهد بود. به طور مثال گوگل دوپلکس متوجه عدم امکان رزرو در رستورانها نمیشود و به همین دلیل نیروهای انسانی مجبور به مداخله در تماس میشوند.
بدون شک گوگل دوپلکس برای درک بهتر تماسهای انسانی باید در مکالمههای آموزشی بیشتری حضور داشته باشد تا بتواند شرایطهای مختلف در مکالمههای دنیای واقعی را درک کند؛ از طرفی یکی از اهداف اصلی و مهم گوگل برخورد محترمانه ادوپلکس با کسب و کارها است، اما در حال حاضر این هوش مصنوعی بیشتر برخورد محتاطانهای را از خود به نمایش گذاشته است. متأسفانه به نظر میرسد که گوگل در به نمایش گذاشتن قابلیتهای دستیار دوپلکس کمی زیاده روی کرده است و این فناوری پیچیده فعلاً جای کار بسیاری دارد و فعلاً برای بهره برداری کامل در سطح بینالمللی آماده نشده است.
منبع: shahresakhtafzar.com