e-Tongue فناوری تشخیص نوع و طعم مایعات
e-Tongue فناوری تشخیص نوع و طعم مایعات
دانشمندان اخیرا موفق به ساخت یک زبان مصنوعی شدند که قادر است نوع و مزه مایعات مختلف را شناسایی کند. برای آشنایی بیشتر با پروژه e-Tongue در ادامه با ما همراه باشید.
شرکت IBM چندی پیش موفق شد تا به کمک فناوری واتسون، یک مغز مصنوعی را شبیه سازی کند. این شرکت این بار به سراغ بخش های دیگر بدن رفته و در حال طراحی و ساخت یک زبان مصنوعی است. e-Tongue یک دستگاه قابل حمل و مجهز به هوش مصنوعی است که حسگرهای ویژه و متعددی دارد. این حسگرها قادر هستند تا پس از چشیدن مایعات، طعم و نوع آن ها را تشخیص دهند. پاتریک راچ که یکی از محققین فعال در پروژه e-Tongue است، در این باره می گوید:
ما انسان ها به خوبی می توانیم مایعات مختلف را شناسایی کنیم. ما قادر هستیم تا صرف نظر از میزان دقیق مواد تشکیل دهنده، طعم یک مایع را بارها و بارها تشخیص دهیم. پروژه e-Tongue نیز در همین راستا آغاز شده است.
این زبان متشکل از حسگرهای متعددی است که از طعم مایعات مختلف نمونه برداری می کند و با استفاده از فناوری تطبیق الگو و یادگیری ماشین، ترکیب مایعات را بررسی کرده و آن ها را با مایعات مختلف از پیش شناسایی شده در مجموعه داده خود تطبیق می دهد.
کاربرد پروژه e-Tongue
این پروژه در واقع اثرات شیمیایی را به اثرات دیجیتالی تبدیل می کند. یکی از کاربردهای مهم پروژه e-Tongue در حرفه آشپزی است. به عنوان مثال، این زبان می تواند از طعم مایعات مختلف نمونه برداری کرده و آن ها را به پایگاه داده خود اضافه کند. البته کاربرد e-Tongue تنها در زمینه آشپزی خلاصه نمی شود. این زبان همچنین می تواند از مایعات زیستی نظیر اوره، نمونه برداری کرده و در زمینه پزشکی و تشخیص های طبی نیز به کار گرفته شود.
e-Tongue در یازدهمین کنفرانس جهانی لوزان، به خوبی توانسته برندهای مختلف آب معدنی های محلی را به طور پیوسته و دقیق تشخیص دهد.
منبع: click.ir